15.7.11

αλλαγή πλεύσης(:

    Αλλαγή πλεύσης: Όταν αποφασίζουμε να αλλάξουμε πορεία, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, λόγω κάποιων συγκεκριμένων συμβάντων ή ακόμα και συνθηκών στη ζωή μας.
   
    Πόσο υπέροχο θα ήταν κάτι τέτοιο; Με μια μικρή αφορμή να τα παρατάς (σχεδόν) όλα και να φεύγεις! Χωρίς να χρειάζετε να δώσεις εξηγήσεις για το που πας. Μερικές φορές να μην ξέρεις καν που πας! Να γνωρίζεις καινούριους ανθρώπυς και μέρη χωρίς να νοιάζεσε για την στιγμή που θα πρέπει να φύγεις και να γυρίσεις πάλι στην ίδια ρουτίνα! Μόνο όταν βαριέσε να φεύγεις για να πας σε ένα ακόμα πιο συναρπαστικότερο μέρος! Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν κυριολεκτική αλλαγή πλεύσης.

     Μια μεταφορική αλλαγή πλεύσης θα ήταν να αναθεωρήσεις. Να αλλάξεις κατά κάποιον τρόπο τις ιδέες σου, χωρίς όμως να αλλάξεις εσύ ο ίδιος! Να δεις τα πάντα με διαφορετικό μάτι. Ίσως να δεις και τους ανθρώπους με διαφορετικό ματι! Ένας όχι-και-τόσο-φιλος που εσύ τον νόμιζες για κολλητό σου, και ένας φαινομενικά ασήμαντος φίλος που όμως ήταν πάντα εκεί για σένα όταν κανείς άλλος δεν ήταν! Μακάρι να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους, διαφορετικούς από τους άλλους.
     Το θέμα είναι πότε να τα τινάξω όλα στον αέρα; Γιατί αυτό ουσιαστικά θα κάνεις! Θα αλλάξει όλος σου ο κόσμος! Το σωστό θα ήταν να το κάνεις όποτε εσύ το νιώσεις, όχι όποτε σου το πει κάποιος άλλος!
    Εύχομαι να μπορούσα και εγώ να κάνω κάτι τέτοιο(:


Αυτό το ποστ το εμπνεύστηκα απο μια σειρα που βλέπω τώρα... Είναι λίγο παράξενο να γράφω για κάτι που ουσιαστικά δεν έχω βιώσει, αλλά μου αρέσει(:

Sunshine Lover

2 σχόλια:

  1. δεν είναι δύσκολο να αλλάξεις ό,τι ήσουν πριν, στο λέω από προσωπική εμπειρία. Απλά πρεπει να πάρεις μια βαθια ανασα, και να κάνεις την αλλαγη.
    Δεν είναι αναγκη να προσποιήσαι ή ακόμα χειρότερα να καταποιέζεσαι για να αρέσεις στους άλλους και για να νιώθουν καλα. Εσύ πρέπει να νιωθεις καλά και μετά οι άλλοι. Γιατί αν δεν μπορεί κάποιος να εκτιμήσει αυτό που έχει δίπλα του...τότε αυτός χάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πόσο δίκιο έχεις...! γι' αυτή την πολύτιμη ανάσα που θα μου χρειαστεί παλεύω! γιατί θέλει χρόνο η αλλαγή! και μακάρι να υπήρχε ο χρόνος!
    και έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες ότι δεν χρειάζετε να προσποιούμαι ή να καταπιέζομαι για να αρέσω στους άλλους. αλλά μερικές φορες η ανάγκη μας για κοινωνική αποδοχή μας ωθεί να μετατρέπουμε τν εαυτό μας σε κάτι που, πολύ απλά, δεν είναι εμείς(:

    ΑπάντησηΔιαγραφή